today آپدیت : ۲۶ تیر ۱۴۰۲
favorite_border share
روزنامه نگاری احمدرضا حجار زاده

دوره روزنامه نگاری احمدرضا حجار زاده در 5 جلسه 2 ساعته برگذار می شود.

کارگاه آموزشی «روزنامه‌نگاری تجربی»

معرفی مدرس:

احمدرضا حجارزاده

زادروز: 28 مهر 1359 ـ 20 اُکتبر 1980/ تهران

تحصیلات: دیپلم ادبیات و علوم انسانی

* روزنامه‌نگار، داستان‌نویس، فیلم‌نامه‌نویس، فیلم‌ساز، منتقد فیلم، تئاتر و ادبیات

* آغاز فعاليت مطبوعاتی به عنوان خبرنگار سرويس فرهنگي‌هنري از سال 78 با روزنامه‌ی كودك‌ونوجوانِ «گنبد كبود» (زیرمجموعه‌ی روزنامه‌ی ابرار)

ـ همكاري با سرويس سينمايي روزنامه ابرار

* سابقه‌ی ویراستاری و نمونه‌خوانی در روزنامه‌های ابرار، ابرار اقتصادی، اعتماد، شرق، همشهری

* نمونه‌خوانی و ویراستاری دو رمانِ «خون‌فروش» نوشته‌ی «یو هوآ» و «بادبادک‌باز» نوشته‌ی «خالد حسینی»، هر دو با ترجمه‌ی زیبا گنجی/ نشر مروارید/ چاپ 97

همکاری با مجموعه‌ی گسترده‌یی از نشریات کشور، شامل فصل‌نامه‌ی تجیر (نشریه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هفته‌نامه‌ی همشهري مناطق (سرويس اجتماعي)، هفته‌نامه‌ی همشهري محله (هنري)، هفته‌نامه‌ی کتاب هفته‌ی خبر، ماه‌نامه‌ی سینمایی هنر و تجربه، ماه‌نامه‌ی نسل امروز (ادبیات)، هفته‌نامه‌ی چلچراغ

و روزنامههاي اعتماد ملي (تئاتر و تلويزيون)، روزنامه‌ی ايران (روان‌شناسي + سینما و تئاتر)، روزنامه‌ی شرق (تئاتر و سينما)، روزنامه‌ی همشهري (سينما و تئاتر)، روزنامه‌ی تهران امروز (ادب و هنر)، روزنامه‌ی مردم‌سالاري (ادب و هنر)، روزنامه‌ی جوان (سینما، تئاتر و ادبیات)، روزنامه‌ی جام‌جم (ضميمه‌ی نسل سوم + تئاتر و سينماي ايران و جهان)، روزنامه‌ی هفت صبح (سینما و تئاتر)، روزنامه‌ی اعتماد (سینما و تئاتر)، روزنامه‌ی آرمان (تئاتر)، روزنامه‌ی وقایع اتفاقیه (تهران) ـ فرهنگ و هنر، روزنامه‌ی وقایع (استان اراک) ـ فرهنگ و هنر.

گروه مجلات همشهری؛ همشهری 24 (سینمایی)، همشهری جوان

همکاری با سايت‌ها و خبرگزاری‌های: ايرانتئاتر (بیش از ده سال)، هنرآنلاين، هنردستان، رُکنا، نمایش‌خانه و ...

* کارگردانی چهار فيلم كوتاه ـ برنده‌ی جایزه‌ی بهترین فیلم برای فیلم کوتاه «حرف»، (ششمین جشنواره‌ی فیلم و عکس خبری دوربین.نت/ سال90)

* کارگردانی دو نمایش‌نامه‌خوانی «کبوتری ناگهان» و «پینوکیو می‌خواهد بمیرد»

* چاپ مجموعه‌داستان «حرف» (هشت داستان کوتاه)/ سال 1401، نشر نفیر

* برگزارکننده و مدرسِ کارگاه آموزشی روزنامه‌نگاری تجربی/ تهران، سال 97

* برگزارکننده و مدرسِ کارگاه آموزش داستان‌نویسی و نمایش برای کودکان و نوجوانان (مشترک با همراهی خانم عاطفه کرمستجی)/ بندرعباس (کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، انجمن خیریه‌ی اهل سنت)، جزیره‌ی قشم، درگهان (مدرسه‌ی دخترانه‌ی مهدیه)، سال 98

* برگزاری کارگاه تحلیل و بررسی اقتباس ادبی در سینما/ دانشگاه هرمزگان/ سال 98

 

شرح کارگاه:

ناگفته پیداست دنیای امروز، دنیای ارتباطات و رسانه است. مهم‌ترین دلیل برای وجود رسانه‌های متنوع، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به بشر امروز است تا از تازه‌ترین رویدادهای جهان پیرامون بی‌خبر نماند. در این میان، انسان‌هایی که با رسانه‌ها سر و کار دارند، در دو گروه «دریافت‌کننده‌ی اخبار/گیرنده‌ها» و «فراهم‌کننده‌ی اخبار/ فرستنده‌ها» دسته‌بندی می‌شوند. هر کدام از این دو گروه نیز وظایف مشخصی بر عهده دارند که اندکی اشتباه در انجام آن وظایف، می‌تواند انسان‌ها و زندگی‌شان را به مرز نابودی و ناآگاهی بکشاند. دسته‌ی دوم (فرستنده‌ها) را به اصطلاح با عنوان «اصحاب رسانه» می‌شناسیم که خود به شاخه‌های متعددی مانند خبرنگاران، روزنامه‌نگاران، عکاسان، سردبیران، تحلیلگران و غیره تقسیم می‌شوند. یک روزنامه‌نگار خوب و حرفه‌ای پیش از شروع به هر کاری باید با اصول اولیه و درست تهیه و تنظیم خبر و گزارش آشنا باشد. به همین منظور، در کارگاه آموزشی روزنامه‌نگاری تجربی، با علاقه‌مندان به حرفه‌ی روزنامه‌نگاری و فعالیت در رسانه‌های عمومی همراه هستیم تا آن‌ها را با نخستین و مهم‌ترین اجزای کار در این حوزه آشنا بکنیم.

حاضران در این کارگاه، پنج عنصر اصلی و ضروری را برای فعالیت در حرفه‌ی خبرنگاری و روزنامه‌نگاری می‌آموزند: خبرنویسی،گزارش‌نویسی، مصاحبه یا گفت‌وگو، نقد و یادداشت‌نویسی، ویرایش و تنظیم متن.

امیدواریم با حضور در این کارگاه و یادگیری مباحث اولیه، بتوانید به فردی صاحب‌سبک و تاثیرگذار در عرصه‌ی رسانه و ارتباطات امروز تبدیل بشوید.

دوره های مرتبط
نویسندگی تجربی احمدرضا حجار زاده
تست مربی مربی

نظر شما

نظری برای این آموزش درج نشده است