معرفی مدرس:
احمدرضا حجارزاده
زادروز: 28 مهر 1359 ـ 20 اُکتبر 1980/ تهران
تحصیلات: دیپلم ادبیات و علوم انسانی
* روزنامهنگار، داستاننویس، فیلمنامهنویس، فیلمساز، منتقد فیلم، تئاتر و ادبیات
* آغاز فعاليت مطبوعاتی به عنوان خبرنگار سرويس فرهنگيهنري از سال 78 با روزنامهی كودكونوجوانِ «گنبد كبود» (زیرمجموعهی روزنامهی ابرار)
ـ همكاري با سرويس سينمايي روزنامه ابرار
* سابقهی ویراستاری و نمونهخوانی در روزنامههای ابرار، ابرار اقتصادی، اعتماد، شرق، همشهری
* نمونهخوانی و ویراستاری دو رمانِ «خونفروش» نوشتهی «یو هوآ» و «بادبادکباز» نوشتهی «خالد حسینی»، هر دو با ترجمهی زیبا گنجی/ نشر مروارید/ چاپ 97
همکاری با مجموعهی گستردهیی از نشریات کشور، شامل فصلنامهی تجیر (نشریه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)، هفتهنامهی همشهري مناطق (سرويس اجتماعي)، هفتهنامهی همشهري محله (هنري)، هفتهنامهی کتاب هفتهی خبر، ماهنامهی سینمایی هنر و تجربه، ماهنامهی نسل امروز (ادبیات)، هفتهنامهی چلچراغ
و روزنامههاي اعتماد ملي (تئاتر و تلويزيون)، روزنامهی ايران (روانشناسي + سینما و تئاتر)، روزنامهی شرق (تئاتر و سينما)، روزنامهی همشهري (سينما و تئاتر)، روزنامهی تهران امروز (ادب و هنر)، روزنامهی مردمسالاري (ادب و هنر)، روزنامهی جوان (سینما، تئاتر و ادبیات)، روزنامهی جامجم (ضميمهی نسل سوم + تئاتر و سينماي ايران و جهان)، روزنامهی هفت صبح (سینما و تئاتر)، روزنامهی اعتماد (سینما و تئاتر)، روزنامهی آرمان (تئاتر)، روزنامهی وقایع اتفاقیه (تهران) ـ فرهنگ و هنر، روزنامهی وقایع (استان اراک) ـ فرهنگ و هنر.
گروه مجلات همشهری؛ همشهری 24 (سینمایی)، همشهری جوان
همکاری با سايتها و خبرگزاریهای: ايرانتئاتر (بیش از ده سال)، هنرآنلاين، هنردستان، رُکنا، نمایشخانه و ...
* کارگردانی چهار فيلم كوتاه ـ برندهی جایزهی بهترین فیلم برای فیلم کوتاه «حرف»، (ششمین جشنوارهی فیلم و عکس خبری دوربین.نت/ سال90)
* کارگردانی دو نمایشنامهخوانی «کبوتری ناگهان» و «پینوکیو میخواهد بمیرد»
* چاپ مجموعهداستان «حرف» (هشت داستان کوتاه)/ سال 1401، نشر نفیر
* برگزارکننده و مدرسِ کارگاه آموزشی روزنامهنگاری تجربی/ تهران، سال 97
* برگزارکننده و مدرسِ کارگاه آموزش داستاننویسی و نمایش برای کودکان و نوجوانان (مشترک با همراهی خانم عاطفه کرمستجی)/ بندرعباس (کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، انجمن خیریهی اهل سنت)، جزیرهی قشم، درگهان (مدرسهی دخترانهی مهدیه)، سال 98
* برگزاری کارگاه تحلیل و بررسی اقتباس ادبی در سینما/ دانشگاه هرمزگان/ سال 98
شرح کارگاه:
انسانهای نخستین از آغاز آفرینش تا کنون به قصه و قصهپردازی علاقهمند بوده و همواره تلاش کرده آنچه را در طول زندگی تجربه میکند، به شکل قصههای حقیقی یا ساختگی برای دیگران ثبت و بازگو بکند. ادبیات داستانی و داستاننویسی امروزه بیشترین هواداران را میان انواع گونههای نوشتن در جهان به سوی خود جلب کرده است. اغلب انسانها داستانهایی برای گفتن دارند و گمان میکنند میتوانند آن را به بهترین شکل ممکن بیان بکنند یا بنویسند اما وقتی قلم به دست میگیرند، معمولاً آثاری ناپخته و ضعیف،که بیشتر به خاطرهگوییهای پراکنده شباهت دارد، خلق میکنند. داستاننویسی در دنیای امروز از اهمیت ویژهای برخوردار است و تقریباً هر حرفه و مسالهای را که بشر با آن سر و کار دارد، با داستانی روبهروست. به گفتار دیگر، هیچ موضوعِ بیداستانی در جهان یافت نمیشود. در باب اهمیت ادبیات داستانی و تاثیر آن بر زندگی، نویسندهی بزرگی مانند «مارسل پروست» گفته:«یگانهراه زندگی که به نتیجه میرسد، ادبیات است».
ولی این همهی چیزی نیست که باید دربارهی نوشتن بدانیم.کمتر کسی میداند که هر نویسنده برای نوشتنِ اثری داستانی، چه رنج و مرارتهایی را به جان میخرد تا دنیایی کاملاً ملموس و باورپذیر خلق کرده و مخاطب را با خود همراه بکند. نویسندگی مثل هر کار دیگری ابزار و مهارتهای لازم خود را نیاز دارد. علاوه بر استعداد ذاتی و علاقهی فردی، آن کسی که قلم به دست میگیرد تا داستانی بنویسد، لازم است با عناصر اصلی این کار آشنا باشد. یکی از راههای کسب فنون و تکنیکهای لازم، شرکت در دورههای آموزشی است، و البته که همزمان با برخورداری از این آموزشها، مطالعهی آثار شاخص و مطرح ادبیات جهان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
هنرجویان و علاقهمندان به داستاننویسی، در کارگاه آموزشی داستاننویسی تجربی، نکتههای زیر را میآموزند:
* شیوههای روایت
*گفتوگونویسی
* شخصیتپردازی
* فضاسازی
* معرفیِ کتاب و فیلمهای برتر ایران و جهان
* خوانشِ آثارِ برترِ ایران و جهان
* تمرین برای نگارشِ داستان
ـ این کارگاه آموزشی، میتواند برای نوجوانان و جوانان ـ گروه سنی دوازده تا چهل سال ـ مفید و کاربردی باشد.
ـ این کارگاه آموزشی در شش جلسهی دوساعته برگزار خواهد شد.
امیدواریم با حضور در این کارگاه و یادگیری مباحث اولیه، بتوانید به فردی صاحبسبک و تاثیرگذار در عرصهی رسانه و ارتباطات امروز تبدیل بشوید.